Το χρονόμετρο παίζει τρεις μελωδίες:
- Guten Morgen Liebe Sorgen (τέλεια μελάτα αυγά)
- Die Gedanken Sind Frei (μέτρια βρασμένα αυγά)
- Don't Worry Be Happy (σφιχτά αυγά)
Πολύ σκληρό, πολύ μαλακό -αλλά ποτέ στο σωστό σημείο ... Ένα τέλεια βρασμένο αυγό είναι επιστήμη από μόνο του! Για το Beepegg όμως είναι πανεύκολο. Και πολύ διασκεδαστικό! Απλώς αποθηκεύστε το μαζί με τα αυγά, βράστε το μαζί με τα αυγά και περιμένετε μέχρι να ... τραγουδήσει!
Πώς λειτουργεί;
Το Beepegg μετρά συνεχώς τη θερμοκρασία και υπολογίζει την εσωτερική θερμοκρασία του αυγού. Είναι σημαντικό να το αποθηκεύετε μαζί με τα πραγματικά αυγά, για να έχουν την ίδια αρχική θερμοκρασία. Τοποθετήστε το Beepegg και το/τα αυγά στο μπρίκι/στην κατσαρόλα ταυτόχρονα (καλύτερα με κρύο νερό). Μόλις το αυγό φτάσει στη σωστή θερμοκρασία για το επιθυμητό σημείο σκληρότητας, το Beepegg θα παίξει μια μελωδία. Βγάλτε το χρονόμετρο και τα αυγά από την κατσαρόλα και ξεπλύνετε με κρύο νερό (σταματά τη διαδικασία μαγειρέματος του αυγού και κλείνει το Beepegg). Και τώρα, απολαύστε το τέλεια βρασμένο αυγό!
Made in Germany.
Πού να αποθηκεύσετε το BeepEgg;
Απλά με τα αληθινά αυγά. Δεν έχει σημασία πού είναι αυτό. Το BeepEgg λειτουργεί σύμφωνα με ένα θερμικό μοντέλο, που σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικότερο εάν έχει την ίδια θερμοκρασία με τα πραγματικά αυγά. Ένα ιδανικό μέρος αποθήκευσης θα ήταν το ψυγείο.
Πρέπει να ξεκινήσω με κρύο ή βραστό νερό;
Δεν έχει σημασία. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία βρασμού με κρύο, ζεστό ή βραστό νερό. Ξεκινήστε όπως θέλετε, απλώς αποθηκεύστε το BeepEgg και το πραγματικό αυγό μαζί εκ των προτέρων.
Γιατί το BeepEgg είναι χωρίς διακόπτη; Πώς μπορώ να το ενεργοποιήσω;
Το BeepEgg είναι πάντα ενεργό. Δεν χρειάζεται διακόπτες, αφού λειτουργεί σύμφωνα με ένα θερμικό μοντέλο και μετρά συνεχώς τη θερμοκρασία. Το BeepEgg είναι ιδανικό για όλους τους τεχνοφοβικούς, αφού δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα. Χρειάζεστε πτυχίο μηχανικού για να το δημιουργήσετε, αλλά όχι για να το χρησιμοποιήσετε.
Τι είναι τα απλά μπιπ στην αρχή;
Το πρώτο μπιπ σηματοδοτεί ότι η μπαταρία είναι εντάξει. Όταν ακουστεί το δεύτερο μπιπ, το νερό έχει φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία τώρα, αφού η ενέργεια στο νερό είναι πλέον αρκετή για να βράσει εντελώς το αυγό. Μόλις παίξει η σωστή μελωδία για το απαιτούμενο επίπεδο, το αυγό σας θα είναι έτοιμο. Οι μελωδίες θα παίζονται πολλές φορές, καθιστώντας δυνατή την ατομική λεπτομέρεια και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος.
Το BeepEgg λαμβάνει υπόψη το μέγεθος των αυγών;
Το BeepEgg είναι βελτιστοποιημένο για αυγά μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους. Οι μελωδίες θα επαναληφθούν, για να τελειοποιήσετε το αυγό και να λάβετε υπόψη το μέγεθος (μελωδία που παίχτηκε πρώτη φορά = μάλλον μικρό αυγό / μελωδία που παίχτηκε τελευταία φορά = μάλλον μεγάλο αυγό). Αν θέλετε να βράσετε ένα πολύ μεγάλο αυγό, περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά την αναπαραγωγή της τελευταίας μελωδίας για τον επιθυμητό βαθμό.
Πώς μπορώ να κάνω το BeepEgg να «κλείσει» μόλις τα αυγά είναι έτοιμα;
Το ξέπλυμα κάτω από κρύο νερό βοηθά. Μετά από 15 δευτερόλεπτα, το BeepEgg θα είναι σιωπηλό. Μια εναλλακτική λύση είναι να βάλετε το BeepEgg ξανά στο ψυγείο, αν και αυτό θα διαρκέσει λίγο περισσότερο.
Τι να αποφύγετε. Ποια «χρήση» δεν είναι καλή για το BeepEgg;
Μην προσπαθήσετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε το BeepEgg σε φούρνο μικροκυμάτων. Θα ήταν μια "θανατηφόρα" (για το Beepegg) επιλογή. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τηγάνι χωρίς νερό, γιατί το πλαστικό κέλυφος θα λιώσει.
Είναι δυνατή η αλλαγή της μπαταρίας, πώς μπορώ να καταλάβω ότι είναι άδεια;
Όχι, για λόγους ασφάλειας των τροφίμων δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της μπαταρίας καθώς είναι ενθυλακωμένη. Παρέχουμε όμως 2 χρόνια εγγύηση. Συνήθως διαρκεί 3-4 χρόνια. Μόλις το νερό φτάσει τους 47°C, το BeepEgg θα κάνει έναν ήχο. Αυτό το μπιπ σηματοδοτεί ότι το BeepEgg είναι εντάξει. Εάν αυτό το μπιπ δεν ακούγεται, πετάξτε το BeepEgg. Τοποθετήστε το στο πλάι και σπρώξτε το πολύ μέχρι να ανοίξει το κέλυφος. Αφαιρέστε το εσωτερικό ηλεκτρονικό μέρος και απορρίψτε το όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη μπαταρία. Η μπαταρία είναι ασφαλής για τρόφιμα και ενθυλακωμένη.