Μήπως έχετε βαρεθεί όλες αυτές τις χαριτωμένες αλλά στην ουσία ανεγκέφαλες χνουδωτές κούκλες; Οι άνθρωποι της Unemployed Philosophers Guild προφανώς τις βαρέθηκαν, και γι’ αυτό σχεδίασαν τους “μικρούς στοχαστές”. «Αφήστε τους μικρούς διανοούμενους να προσθέσουν μια νότα καλλιέργειας και χιούμορ στη ζωή σας», είναι η φιλοσοφία τους. Η Φλόρενς είναι 28 εκατοστά ψηλή, πάνινη και τόσο, μα τόσο ευφυής ...
Έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης Νοσηλευτικής - γι' αυτό, είναι ένα πολύ έξυπνο δώρο για νοσοκόμα ...
Συνοδεύεται από ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα.
Φλόρενς Νάιτινγκέιλ (1820 – 1910)
Γόνος πάμπλουτης, αριστοκρατικής και με υψηλές διασυνδέσεις βρετανικής οικογένειας, η Φλόρενς γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1820, στην πόλη που ενέπνευσε και το όνομά της. Σε ηλικία 24 ετών, αποφάσισε να γίνει νοσοκόμα, απομακρυνόμενη εντελώς από το κυρίαρχο πρότυπο της εποχής και της τάξης της (σύζυγος και μητέρα), και προκαλώντας την οργή των γονέων της. Απέφυγε το γάμο, θεωρώντας ότι θα την αποσπάσει από το έργο που θεωρούσε ως προορισμό της.
Έως τότε, η νοσηλευτική ήταν ανύπαρκτη: η Νάιτινγκέιλ ίδρυσε την πρώτη Σχολή επιστημονικής εκπαίδευσης νοσοκόμων το 1860, και θεωρείται ότι έθεσε τις βάσεις της Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, αλλά και γενικότερα, της σύγχρονης Νοσηλευτικής. Είχε ενεργό συμμετοχή στον Κριμαϊκό Πόλεμο, ως νοσοκόμα, όπου και έγινε γνωστή με την προσωνυμία “Η κυρία με τη λάμπα”, επειδή, όταν όλοι οι άλλοι τη νύχτα ξεκουράζονταν, εκείνη γυρνούσε πάνω από τα κρεβάτια με ένα μικρό φως, για να περιποιηθεί τους πληγωμένους.
Το 1912, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός καθιέρωσε το Μετάλλιο Φλόρενς Νάιτινγκέιλ, που απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε νοσοκόμες ως ύψιστη διάκριση και επιβράβευση εξαιρετικών νοσηλευτικών υπηρεσιών.